El 25N i el 10D: Dies Internacionals per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i dels Drets Humans


Cartell 25N

El dia 25 de novembre es va celebrar el dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Aquest dia va ser aprovat per l’Assemblea General de  les Nacions Unides el 17 de novembre de 1999 i es celebra cada 25 de novembre, en memòria de les germanes Mirabal.

El 10 de desembre és el Dia dels Drets Humans, aprovat també per la mateixa Assemblea l’any 1948 a Paris.

Des del Projecte Educatiu de Centre pensem que són dies importants per tenir presents i programem activitats i espais de presa de consciència de la situació i de reflexió.

Els alumnes de GESO van treballar durant el matí del 4 de desembre aquestes commemoracions amb un seguit d’activitats de caràcter transversal:

En primer lloc la visualització del  documental “La mujer, cosa de hombres” de la Isabel Coixet i un parell de vídeos més amb les opinions dels periodistes d’Iñaki Gabilondo i Sandra Sabatès; i posteriorment es va fer un debat i es va passar un qüestionari.

Es van treballar la coeducació, la igualtat de gènere, la prevenció de la violència masclista; ajudant l’alumnat a analitzar situacions de conflicte vinculades a comportaments i actituds de caràcter sexista, la detecció de rols o estereotips discriminatoris.

Es va passar el vídeo musical de la cançò “My name is Luka”de Susan Vega on tracta de la violència als nens. Aquest vídeo el vam veure amb anglès i després es va tractar el tema practicant aquesta llengua.