El Clublectur@.g


                            Els llibres són màgia única i portàtil.
 Stephen King
Per viatjar lluny, no hi ha millor nau que un llibre. 
Emily Dickinson

 

El Club de Lectur@.g del CFA Montserrat Roig és un PUNT de trobada de lectors i lectores amb una passió en comú: el GUST per la lectura.

El curs passat vam començar aquesta meravellosa aventura literària, que ens ajuda a conèixer millor la condició

humana,  amb aquestes  tres  novel.les: Club lectura 1

                      ‘Pilar Prim’ de Narcís Oller,

                      ‘Li deien Lola’ de Pilar Romera i

                      ‘Argelagues’ de Gemma Ruiz

Temes com la superació de la dona, la història de Catalunya i de les nostres “argelagues”, dones fortes i valentes,  van ser  els protagonistes. Altrament vam comptar amb l’extraordinària presència d´una de les autores,la Pilar Romera, i de la Núria Monferrer, directora del booktrailer de Li deien Lola.

Aquest curs,  hem començat amb una trobada prèvia per  triar la pròxima lectura, partint dels interessos dels lectors iClub lectura 2 lectores. Es tracta d´un grup entusiasta i apassionat amb molts coneixements i extensa biografia lectora. Poder compartir el gran i enriquidor  bagatge lector  ha estat la fita d´aquesta trobada. Al llarg de la sessió hem parlat i posat  en comú diferents aspectes sobre la lectura que volíem: gènere, protagonistes, temàtica,recomanacions,sagues i trilogies…Ha estat molt enriquidor escoltar les recomanacions i les informacions sobre lectures i autors/es.

 

I finalment,ens hem decidit.  EL THRILLER ha estat el gènere escollit.Com a ingredients el misteri i la intriga que ens faran sentir fortes emocions.  Entre  algunes de les novetats literàries,  hem triat llegir “La substància del mal” de Luca d´Andrea, que es presentacom el thriller literari de l´any sota aquest suggerent eslògan “No devoraràs aquest llibre: el llibre et devorarà.” Ressenyes com aquestes ens han seduit: «Llegir-lo és com un electroxoc. Un thriller únic: tot l’inquietant, fascinant i poderós que un llibre pot arribar a ser.» “La història és tan magnífica com les muntanyes que descriu”.

 

 Quines ganes de començar aquesta aventura que ens

transportarà a les muntanyes de les les Dolomites tenyides de vermell!

Aquest Club de lectura promet!

Pissarra literària 2

Ah, una cosa més!!! Creieu en les casualitats, les causalitats, les coincidències, la sincronia, la MÀGIA?

Doncs ara us explicaré el que ha passat des de que vam triar aquesta novel.la d´intriga…

Coneixeu el programa televisiu Rius de Tinta? És un programa literari molt interessant que fan cada dilluns a la BeTeVé a les 22h . Cada setmana proposen un joc anomenat Litineraris: has de trobar  un llibre amagat  a una llibreria de Barcelona. A  les xarxes socials del programa van donant pistes perquè endevinis en quina llibreria hi és.

Club lectura 3

 

Doncs aquí és on ha intervingut la màgia! Les pistes que donaven de la llibreria ens han conduit a la llibreria ETCÈTERA de Poblenou on s´amagava el llibre de la setmana. I sabeu quin era el llibre amagat? ‘La substància del mal’:la recomanació de l´Àlex, el llibreter de l´ETCÈTERA.  I qui l´ha guanyat? La Maria Teresa Betorz, participant del Club de lectura del CFA Montserrat Roig!El Poblenou, la llibreria ETCÈTERA, el llibre amagat: el llibre triat al club de lectura dos dies abans i seleccionat pel llibreter…Quin misteri!

Seran totes aquestes casualitats presagis de bona lectura?

Això pinta molt bé!!!

 

Ens veiem el dia 13 de desembre per compartir aquesta misteriosa i electrocutant novel.la  que comença així:

“Sempre és així. A les glaceres, primer sents la veu de la Bèstia i després et mors.”

Vols participar-hi?

 Ens veiem al misteriós clublectura.g!