Primera experiència amb el PEAI


El curs 2018-19 hem iniciat un nou ensenyanemt al nostre CFA: el PEAI.

L’objectiu del  PEAI (Programa experimental d’acollida i de preparació per a la integració al sistema educatiu d’alumnat nouvingut procedent de dominis lingüístics diferents del romànic)  és  donar continuïtat als estudis que l’alumnat  va deixar  als seus països d’origen i que no ha pogut seguir causat pel desconeixement de la llengua catalana.

L’alumnat del PEAI són persones entre 16 i 18 anys, de  llengües maternes no romàniques, amb l’educació secundària finalitzada als seus països  i que volen accedir a l’educació  a Catalunya l’any vinent. És per això que el PEAI està estructurat per assignatures, igual que ho farien a la ESO: matemàtiques, naturals, socials, llengua catalana i castellana, informàtica, plàstica i tutoria. A més a més, per garantir una adaptació no només lingüística sinó també cultural, el PEAI Montserrat Roig ha afegit l’assignatura de ‘Descoberta’, on l’alumnat aprèn i descobreix les tradicions i la forma de fer d’aquí. Alguns dels exemples treballats a classe de tradicions catalanes són: la celebració de la Castanyada, l’explicació del dia dels Reis Mags, com celebrem l’últim dia de l’any i fins i tot ens vam atrevir amb les Nadales!

Pel que fa a la descoberta de l’entorn el PEAI està actualment treballant com moure’s amb transport públic per Barcelona.

Per proporcionar un aprenentatge que satisfaci les necessitats individuals de cada estudiant a la classe i com a individus del segle XXI, fem servir tant el format paper com activitats de la nostra pàgina web, on cada estudiant reforça o amplia els aspectes que necessita.

També alguns divendres realitzem activitats conjuntes: lectures, xerrades… amb els alumnes de GES. 

Us deixem algunes fotos de l’alumnat del PEAI:

PEAI 3PEAI 2

PEAI 1